Uppskattade gåvor

Så vet du om din alla hjärtans dag-present blev uppskattad

Att välja rätt present till alla hjärtans dag är klurigt. Att veta om presenten som du gav faktiskt blev uppskattad är ännu klurigare.

När det kommer till att visa uppskattning för gåvor, speciellt från nära och kära, tenderar vi nämligen att inte vara helt ärliga.

Och visst, å ena sidan är det en fin gest att visa uppskattning även fast vi inte gillar en present. Även om nya dammsugarpåsar inte riktigt var vad du hade hoppats på så vill du inte såra din partner.

Å andra sidan kan falsk uppskattning över presenter bli problematiskt, då det blir svårt att avgöra när en gåva faktiskt är uppskattad på riktigt.

Så, hur vet du då om din partners reaktion på din alla hjärtans dag-present är genuin eller falsk?

”Åh wow!” betyder egentligen ”Åh nej!”

Den brittiska sajten vouchercodes.co.uk tog sig ann utmaningen att undersöka saken närmare!

I undersökningen, som utfördes inför julen 2017, uppgav hela 71 procent att de har oöppnade presenter hemma eller gåvor som de aldrig använt. Närmare en tredjedel svarade att de någon gång fått en present som de hatat eller känt sig direkt förolämpade av.

Några vanliga lögner som många av deltagarna använde när de inte tyckte om sina present var:

”Åh wow, tack så mycket”, ”Jag har faktiskt sparat till en av den här”, ”Oj, precis vad jag alltid velat ha” och ”Gud så omtänksamt av dig”.

Om du känner på dig att din partner gör sig till och säger någon av dessa klyschor så kan det vara en god idé att tänka om inför nästa år. Skulle din partner däremot lysa upp, krama dig och genuint visa glädje så är oddsen stora för att presenten gick hem!

Vet vi ens själva vad vi vill ha?

Det är inte bara efter vi mottagit presenter som vi tenderar att ljuga. Det danska modeföretaget Trendhim gjorde också en studie inför julen 2017. Deltagarna i studien fick känna på ett hårt och ett mjukt paket, uppge vilket av dem de ville ha, samtidigt som deras hjärnaktivitet mättes.

Resultaten visade att 7 av 10 män angav att de vill ha hårda paket, men att närmare 9 av 10 faktiskt föredrar de mjuka paketen. Mer än hälften av deltagarna sa en sak, men föredrog en annan.

Med andra ord: det gäller verkligen att vara eftertänksam när du väljer din alla hjärtans dag-present. Om du inte kan komma på någon materiell sak som din partner behöver, varför inte dela en upplevelse tillsammans?

En luftballongstur eller helkroppsmassage är exempel på aktiviteter som ofta blir uppskattade!