Därför presenter

Varför presenter till alla hjärtans dag?

Så, vad får oss att köpa presenter? Det finns många anledningar till varför människor köper presenter. Nedan är några vanliga orsaker att ge presenter, inte minst under alla hjärtans dag.

 

  • Det är först och främst är det en tradition att ge presenter vid tillfällen som jul, nyår och alla hjärtans dag. Högtider har blivit allt mer materialistiska tider då presenterförsäljning slår rekord år efter år. Speciellt alla hjärtans dag har gått framåt starkt de senaste åren.
  • Ett annat skäl för att köpa presenter till andra är att andra är av värde för oss. Vid ”gift-giving” tillfällen finns möjligheter att bejaka sina egna obligationer till nära och kära. Om du frågar mig tror jag inte att det behöver vara något speciellt tillfälle att ge en present. Det är bara ett sätt att visa tillgivenhet. Choklad, blommor, böcker , smycken, musik, prylar och så vidare. Presenter finns i mängder och det finns inget rätt eller fel. Det blir bäst om du väljer en present baserad på din förståelse för vad den andra personen uppskattar eller behöver. Men ändå överraskande!
  • Presenter kan vara ett sätt att visa upp vår egen kompetens. Kanske speciellt uppskattat som alla hjärtans dag present. Jag har gett några av mina egna hantverk som gåvor och har fått uppskattningar från mottagaren. Att ge en handgjord present visar att du var villig att avsätta tid och ork för den personen. Det är bara inte hantverk eller måleri som kan ges som gåvor i denna kategori kan det också vara hemgjord choklad och kakor, stickade halsdukar och mera. Även ”hantverk” som till exempel en fotobok kräver att du lägger ner många timmar för att få den så bra som du bara kan.
  • Present tillfällen kan användas för att främja din egen verksamhet. Ger du bort din produkt så kan det resultera i att ryktet sprider sig och fler vill ha produkten, men får nu betala för den. Företagger presenter till sina kunder på nyår, som ett tecken på uppskattning för deras stöd. Men jag antar att den aktuella punkten är att påverka kunderna att göra fler affärer. Det har blivit en praxis för de flesta företag att muta kunder och egna anställda för den delen. Det är därför det finns tydliga regler vad som är okej att ge bort som julklapp och så vidare.
  • Gåvor ges för att markera milstolpar, till exempel födelsedagar och årsdagar, speciella tillfällen som Alla hjärtans dag, mors-dag och fars-dag och så vidare. Särskilda händelser som födelsen av ett barn, graderingar, pensionsavgångar, dop brukar firas med rikligt med presenter.
  • En del människor är ovilliga att ta emot pengar, även om de är i behov av det eftersom de anser att det som välgörenhet eller skadar deras eget ego. Men om det är ett ”gift giving” tillfälle har de betydligt lättare att acceptera en present i form av pengar från dig. Du kan ge något av nytta för personen. Min far skulle inte ta emot pengar från mig, men han skulle gärna ta emot en skjorta från mig.
  • Företagen ger gåvor till sina anställda som ett tecken på uppskattning för deras värdefulla bidrag. Det gör kanske att personen som får presenten är en ännu bättre arbetare i framtiden, och vill inte heller byta arbete. Som regel finns bland annat att alla som jobbat 40 år på samma ställe ska få en guldklocka och så vidare.
  • Gåvor ges för prestationer. Vi kan ge gåvor för att belöna ett annat beteende, såsom en befordran eller en bedrift.
  • Vi kan också ge gåvor som har en orsak. Vi är lyckligt lottade att ha allt det vi behöver för att ha ett bekvämt liv. Men hur är de som inte är så lyckligt lottade? Vi kan använda presenttillfällen och sätta ett leende på dessa ansikten. Ge någon en gåva genom att ge en gåva i deras namn. Fint och fullt av omtanke, kanske en present som passar bra på alla hjärtans dag?
Det är ingen hemlighet jag som driver den här sajten, alla hjärtans dag presenter är mycket för presenter och hoppas du kommer hitta en present till alla hjärtans dag här.